Contact | Impressum | Pers | Sitemap
     
 

Schriftsoort vergroten schriftsoort verkleinen in kleur zwart-wit
Dag
Maand
Jaar
nachten
kamers
personen
       RSS Feed
 
Evenementen

» meer

 «  » 
SoMoDiMiDoFrSa
04
06
09
13
16
18
04

Gezondheidsweek


  Gezondheidsweek
  vanaf 356,- €

Profiteer zeven dagen
lang van de gebundelde
medische competentie
van het kuuroord.
  » meer...

Ride on!

Emser Bikepark

  Emser Bikepark 

  Hoog boven Bad Ems laat
  een voor onze regio uniek
  Mountainbike-flowtrail de
  harten van alle mountain-
  biker sneller slaan.

  » meer...

Fascinerend Midden-Rijngebied

Seite ausdrucken

Op enkel een steenworp afstand: het keizerlijke Bad Ems is het ideale vertrekpunt voor dagetappes in het Midden-Rijndal met de metropool Koblenz of het romantische Moezeldal. Ook wijnliefhebbers komen hier – in een van de beste wijnbouwgebieden van Duitsland – aan hun trekken.

Het UNESCO-werelderfgoed Hoog Midden-Rijndal

Het hoge Midden-Rijndal is een van de meest indrukwekkende en oudste cultuurlandschappen in Europa en het toonbeeld van de Rijnromantiek. De buitengewone veelzijdigheid en schoonheid van de Midden-Rijn is ook door UNESCO erkend en het 65 kilometer dal – dat zich uitstrekt van de oude Romeinse stad Koblenz tot de steden Bingen en Rüdesheim – is in 2002 opgenomen in de werelderfgoedlijst. Het aantal burchten, kastelen en vestingen is noemenswaardig: ongeveer 40 van deze monumentale bouwwerken zijn er te vinden tussen Koblenz en Bingen. Zij illustreren de belangrijke strategische functie die de Rijn al in de vroege eeuwen had.

» www.romantischer-rhein.de

 

Rijn-Moezelmetropool Koblenz

Koblenz is een van de oudste steden van Duitsland en biedt een wereldberoemde bezienswaardigheid in de vorm van de 'Deutsche Eck': daar waar de Rijn en Moezel elkaar ontmoeten. De vernieuwde winkelboulevard aan de Rijn of het in 2013 nieuw geopende Romanticum – waar men als 'virtuele' passagier een fantastische tijdreis door het Midden-Rijndal kan maken – zijn verdere bezoekersmagneten. Natuurlijk behoort ook de kabelbaan over de Rijn hiertoe, deze verbindt de 'Deutsche Eck' met de vesting Ehrenbreitstein.

» www.koblenz-touristik.de

 

Wijngenot

Rijnland-Palts is een wijnlandschap! Zes van de dertien Duitse wijngebieden bevinden zich in Rijnland-Palts. Beleef de wijncultuur in de middeleeuwse wijnplaatsen, bezoek vinotheken en wijnmusea of geniet van een veelzijdig cultureel wijnprogramma met traditionele wijnfeesten en eersteklas culinaire wijnevenementen.

» www.gastlandschaften.de